Cum alegem melodia perfecta pentru dansul mirilor?

Cum alegem melodia perfecta pentru dansul mirilor?

La alegerea melodiei de deschidere este important sa tinem cont de anumite aspecte cum ar fi:

1. Ritmul melodiei. Are un ritm clar sau este ascuns de instrumentele secundare/voce?

O melodie cu un ritm clar este mai usor de inteles si dansat de catre o pereche fara experienta si cu siguranta va da mai bine in ochii invitatilor. Evita melodiile in care percutia (tobele) nu se aud clar sau sunt inexistente, chiar daca sunt frumoase sunt foarte dificil de interpretat de catre cineva neexperimentat.

Uite un exemplu de melodie de Vals Vienez cu ritm clar, usor de inteles:

Si o melodie frumoasa dar cu un ritm mai dificil:

2. Compatibilitatea versurilor cu evenimentul la care o vom folosi. Ce exprima versurile?

Incearca sa traduci melodia pentru a evita situatii jenante sau caraghioase in care se vorbeste despre moarte, tradari in dragoste sau alte teme dramatice! Chiar daca linia melodica pare ca se potriveste cu un vals sau blues versurile pot exprima tristete. Alege o melodie vesela sau romantica si prin mesajul pe care il transmite!

Exemplu de melodie de Vals Vienez frumoasa dar trista:

3. Se potriveste cu tematica nuntii?

Este o nunta clasica, retro sau moderna? Ce fel de rochie are mireasa? Nu poti dansa pe o melodie de rock’n’roll la o nunta clasica in rochie de mireasa cu trena lunga si crinolina! Dar poate fi potrivita pentru o nunta ce abordeaza stilul retro si o tinuta a miresei in ton cu ceea ce va dansa. Multe perechi aleg sa isi schimbe tinuta numai pentru dansul de deschidere urmand ca apoi sa revina la cea initiala.

4. Consultati un instructor de dans!

De foarte multe ori ne-am lovit de perechi care veneau cu ideea: “Am gasit o melodie foooarte frumoasa pentru valsul nostru: Valse de Vienne! Ce parere aveti?” Da, melodia este foarte frumoasa intr-adevar dar avem cel putin 10 perechi numai luna aceasta care doreau sa danseze pe ea! Alege o melodie deosebita si care sa va reprezinte in acelasi timp, sa insemne ceva pentru voi si pe cat posibil sa nu fie auzita la fiecare nunta din acel sezon. Nu puteti crea un moment unic asa cum vi-l doriti pe o melodie comuna! Aici poate interveni instructorul vostru care va poate pune la dispozitie o multime de alte melodii la fel de frumoase, bineinteles tot pe stilul ales de voi!

5. Liniaritatea melodiei

Unele melodii asa cum incep la fel se si termina. Fara nici un fel de inflexiuni, highlight-uri ori accente care sa permita crearea unei coregrafii interesante. Alegeti sau cereti sa vi se recomande o melodie cu schimbari de ritm, cu accente si alte elemente care va vor scoate in evidenta in timpul dansului. Cum ar fi ca voi sa dansati si la un moment dat sa aveti o figura draguta in care sa presupunem ca trebuie sa lasati partenera pe spate dar in muzica nu se schimba nimic, curge la fel de liniar ca si pana acolo? Cu siguranta acea figura ar fi iesit in evidenta si ar fi atras mai mult atentia daca se suprapunea pe un accent din melodie.

Afla mai multe despre lectiile private pentru miri oferite de Magic Dance!

Afla mai multe despre cursurile oferite de noi:

Suntem si pe Facebook!

Afla mai multe despre cursurile oferite de noi: