NOU: Cursuri de dans oriental

NOU: Cursuri de dans oriental


Dezvolta-ti feminitatea prin cursurile de Dans Oriental - Belly Dance (din 18 OCTOMBRIE 2023)!  Program cursuri :

- Vineri de la ora 19.00-20.15

Un curs dureaza 1h15min. Locurile in grupa sunt limitate!

Ce pret are un abonament?

Pretul unui abonament lunar ce include 4 sedinte este 180 ron.

*Pt INSCRIERE va rugam completati formularul din josul/dreapta paginii!

Fie ca ai practicat sau doar cochetezi cu ideea, iti spunem cateva lucruri pe care probabil nu le stiai despre Dansul Oriental:

Ce este dansul oriental?

Dansul oriental este cea mai straveche forma de dans, practicata initial exclusiv de catre femei pentru femei. Dansul oriental reprezinta o sarbatoare a vietii, a pasiunii si a misterului feminin, fiind un dans cu miscari naturale pentru trupul femeii. In trecut, femeile din Orient o adorau pe Zeita Mama (in functie de cultura: Ishtar, Isis, Shakti etc.) cea care se manifesta in fiecare dintre ele si le inzestra cu puterea de a da viata: orice finta umana se naste din pantecul femeii si se duce la finalul vietii in pantecul pamantului. Formele voluptoase erau ca o reflexie a vitalitatii si implicit a fortei feminine ce se trezea prin intermediul dansului ritualic - o activitate fundamentala in cadrul culturii matriarhale, in care muzica si incantatiile reprezentau ritmurile Creatiei / Vietii. Dansul s-a transmis din generatie in generatie si cu timpul femeile au inceput sa danseze la fiecare ocazie cu care se intalneau, cu atat mai mult cu cat religia le impunea sa stea in camere separate de barbati (aceasta traditie se mai pastreaza si astazi, in anumite regiuni din lumea araba).

Ce reprezinta "Drum Solo"?

“Drum Solo” – se caracterizeaza prin coordonarea miscarilor, balansare, centralizare energie interioara prin dans pe beat-ul percutiei.

Modulul de Drum Solo se va diviza in cursuri unde ne vom descoperi forta feminina si senzualitatea, vom invata ritmurile de baza ale instrumentului darbuka, vom practica izolari cu gratie si precizie pana cand fiecare isi va dezvolta abilitatea de a alege combinatii frumoase pentru auto-exprimare si personalizarea coregrafiei.
Muzica este stimulativa si cuprinde miscari rapide, accentuate combinate cu shimmy (miscari foarte rapide din solduri/pelvis/coapse – “tremurici”) si miscari fluide.

 

Dans Oriental cu Camelia


VREAU SA MA INSCRIU
numbers